2020-05-31 09:52:29• hírek • Bede Emőke

Hűtőházat és logisztikai központot létesítenek Halmiban

A partneri kapcsolat nem most kezdődött. Fotó: ajak.hu
A partneri kapcsolat nem most kezdődött. Fotó: ajak.hu

Már több Szatmár megyei település is bebizonyította, hogy az országhatárok nem jelenthetnek akadályt, ha fejlesztésekről van szó. Emlékezzünk csak arra a határon átnyúló projektre, melynek révén Szatmárudvari, Halmi, Szatmárhegy, Pálfalva és a magyarországi Tyukod kapott az önkéntes csapatok felszerelésének bővítésére egy-egy tűzoltóautót.

Nos, nemrégiben újabb gyümölcsöző együttműködésről kaptunk hírt: Halmi és a magyarországi Ajak városa egy közös projektet indított útjára, mely a ROHU391 „Határmenti logisztika: partnerség a foglalkoztatási együttműködésben“ kapta. Erről még egy januári találkozó során egyeztettek, amikor a magyarországi város delegációja Szatmár megyébe látogatott.


Mint megtudtuk, az uniós forrásokból támogatott, több mint 2,3 millió euró összköltségvetésű partnerség általános célja, hogy „fokozza a munkaerőpiaci szereplők együttműködését a román-magyar határmenti térségben, s ezáltal javítsa a munkaerőpiac kapacitását”. S bár ez első blikkre egészen megfoghatatlannak tűnik, természetesen a partnerek körvonalazták a specifikus célokat is. Ajakon egy 500 négyzetméteres logisztikai központot fognak létesíteni, Halmiban pedig egy másik, 1480 négyzetméteres központot, valamint egy zöldségek ésgyümölcsök elraktározására alkalmas hűtőházat. Ezen felül számos közös tevékenység, tanfolyam és tapasztalatcsere van tervben, melyek által a munkaerő-foglalkoztatást szeretnék javítani. A Halmiban megvalósítandó beruházások összköltségvetése egyébként 1.176.447 euró, amemylből az Unió finanszírozása 85 százalék, tehát 999.979,95 euró.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: